OVER ALU-BOUW FRYSLÂN

Alu-bouw Fryslan is gespecialiseerd in het vervaardigen van alle soorten aluminium scheepscasco’s en bovenbouwen. Direct gelegen aan het Van Harinxmakanaal met een open verbinding naar de Waddenzee, is ons bedrijf gevestigd op het bedrijventerrein “Kie” in Franeker.

Onze productiefaciliteit met afmetingen 70 x 20 m. en een hijshoogte van 9,25 m., beschikt over een totale hijscapaciteit van 28 ton. Het machinepark is speciaal samengesteld voor de verwerking van aluminium in de ruimste zin van het woord.

Voor de verwerking van aluminium is specifieke vakkennis en een tochtvrije geconditioneerde omgeving een eerste vereiste. De vakkennis en jarenlange ervaring is in ruime mate aanwezig en onze productiefaciliteit is uitgerust met vloerverwarming teneinde een omgevingstemperatuur van tenminste 15 graden te kunnen garanderen.

Bij Alu-Bouw Fryslân ligt de nadruk op de verwerking van aluminium. Naast de bouw van scheepscasco’s en bovenbouwen, zijn wij tevens gespecialiseerd in de bouw van (offshore) containers, (telescopische) loopbruggen en huiddeuren en passarelleboxen ten behoeve van de luxe jachtbouw. Verder zijn wij gespecialiseerd in het maken van kunstwerken en architectuur, veelal naar ontwerp van wereldberoemde kunstenaars en ontwerpers. In veel gevallen bestaan deze producten uit een combinatie van aluminium, roestvaststaal en staal, welke materialen uiteraard strikt gescheiden van elkaar worden verwerkt.

Voor werkzaamheden bij u op locatie zijn onze medewerkers voorzien van alle zaken welke nodig zijn om u in korte tijd te kunnen assisteren bij de oplevering van uw eigen project.

Idee voor een nieuw project?

Share This